06.12.2015 / ‘Kalamış Sahili Talan Edilmesin’


“Kadıköy Belediyesi”
nin, “Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı”nı yapılaşmaya açan “Özelleştirme Yüksek Kurulu” kararına yaptığı itiraz reddedildi.

Kalamış 

“Belediye”nin konuyla ilgili “Danıştay”a açtığı dava ise devam ediyor. 2011 yılında özelleştirme kapsamına alınan limanın yeni imar planı 17 Mart 2015 tarihinde “Özelleştirme Yüksek Kurulu” tarafından onaylanmıştı. Karar doğrultusunda 115.469 metrekare büyüklüğündeki limana 15 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Bu alan yeraltı otoparkı ile 35.795 metrekareye kadar çıkabilecek. Karara göre limana 7.5 metre yüksekliğinde “turizm tesisi”, 750’şer metrekarelik en az 10 ticaret, turizm alanı ve otel yapılabilecek.

 

“Kadıköy Belediyesi”, onaylanan plana yapı, nüfus ve trafik yoğunluğunu artıracağı, halkın kıyı kullanımını azaltacağı, kıyı görünümünü bozacağı, ekolojik dengeyi bozacağı, “ÇED Raporu”nun olmadığı ve hava koridorunu kapatacağı nedenleriyle “Özelleştirme Yüksek Kurulu”na itiraz etmişti.

 

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “İnsanlar burada spor yapıyorlar. Ama yeni planla 15 bin metrekare alan yapılaşmaya açılacak. Bu halkın kullandığı tüm alanların betonlaşması anlamına geliyor” dedi.

 

“TMMOB Mimarlar Odası Kadıköy Temsilciliği” Yönetim Kurulu Başkanı Saltuk Yüceer de “Limanın imara açılmasına biz de itiraz etmiştik, cevap olumsuz olursa dava açacağız. Kamuya açık olan bir alanın imara açılması doğru değil” dedi.

 

“Kadıköy Belediyesi”nin, “Change.org”da başlattığı “Kalamış İmara Açılmasın” kampanyası kapsamında şimdiye kadar 73 bin kişi imza verdi.

 

Aydınlık Gazetesi - 06.12.2015, Pazar (Derya Derviş)