06.11.2011 / Sivas'ta Kaçan Boğa Ortalığı Birbirine Kattı!


Sivas’
ta “Kurban Bayramı”nın ilk gününde bildik manzaralar yaşandı. Sahiplerinin elinden kurtulan bir boğa, kent sokaklarını birbirine kattı. Boğa, polis, zabıta ve itfaiye ekiplerinin 2 saat süren çabaları sonucu güçlükle yakalandı.

Sivas'ta Kaçan Boğa Ortalığı Birbirine Kattı! 

Kent merkezinde bayram namazının kılınmasının ardından belediyenin belirlediği kesim yerlerinde kurbanlıklar kesildi. Özellikle büyükbaş kurbanlıkların kesimi sırasında sahipleri ile hayvanlar arasında güreşi andıran görüntüler yaşandı. Özellikle iri hayvanları kesmek için yere yatırmak konusunda sahipleri büyük mücadele verdi. Kurban kesim yerlerinde kesim için özel tasarlanan traktör vinçler de hazır bulundu. Traktör vincine bacağından zincirle kaldırılan hayvanlar kasaplar tarafından kesildi.

 

Tüm uyarılara rağmen kurban kesim yerlerinde çocukların yine ön planda olduğu görüldü. Kurban kesimleri sırasında çocukların yaşadığı korku yüzlerine yansıdı. Kentin değişik noktalarında ev ve apartmanların bahçelerinde ve sanayi bölgesinde dükkanların önünde kesimler yapıldığı görüldü. “Kümbet Mahallesi”nde cami bahçesinde de kesim yapıldı. “Mevlana Mahallesi”ndeki kesim yerinde sahiplerinin elinden kaçan ve sağa sola koşturan dana zor anlar yaşanmasına neden oldu. Bazı bölgelerde ise kepçe tabir edilen iş makineleri yardımıyla kaldırılarak kesim yapıldığı görüldü.

 

Boğa, Herkesi Peşine Taktı

 

“Yenidoğan Mahallesi”nde ise Kemal Zafer’in de aralarında bulunduğu 7 kişinin ortak hisseyle keseceği boğa, kesim için götürülürken ipini kopararak sahiplerinin elinden kaçtı. “Fatih Mahallesi” yönüne koşan boğa, önüne çıkan kişilerden birine vurdu. Mahallenin üst tarafına kadar çıkan hayvanı ilk olarak polis ekipleri takibe aldı. Hayvanın geçtiği bölgelerde megafonla anons yapan polis ekipleri, halkı karşısına çıkmaması için uyardı. Yorulan havyan bir süre bekledi. Bu sırada olay yerine “Sivas Belediyesi”ne ait zabıta ve itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekiplerinin araçla yaklaşarak kement atmak istediği boğa tekrar ürkerek kaçmaya başladı. Bu sırada belediyenin havyan barınağından gelen ekipler, araçla yaklaştıkları kurbanlığa uyuşturucu iğne silahıyla müdahale etti. Ürken boğa, kaçmaya başlayınca, etrafında birikenler de sağa sola kaçıştı. “Fatih Mahallesi”nin ara sokaklarında uzun süre kovalanan boğa, daha sonra “5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı” askeri alanının bulunduğu “Yüceyurt Mahallesi”nin arka tarafına doğru hareketlendi. Polis, itfaiye, zabıta ve hayvan barınağı ile basın mensuplarını peşine takan boğa, dar bir bölgede araçların da yardımı ile sıkıştırıldı. Uyuşturucu iğnenin de etkisiyle sersemleyen tosun, itfaiye ekiplerinin kementi ile yakalandı. Olay yerine gelen sahiplerinin vekalet vermesi üzerine, yatırıldığı yerde kurban edildi. Kesim işlemine zabıta ve itfaiye ekipleri de yardım etti. Kurbanı traktörle getirdikten sonra kesmek isterken ipini koparıp kaçtığını belirten sahiplerinden Kemal Zafer, “Kaçmaya başladıktan sonra bir arabaya hafif şekilde vurdu. Yaklaşık 2 saat kovaladık. Az kalsın bana da vuracaktı ama son anda kurtuldum. Neyse ki kimseye ciddi bir zarar vermeden yakaladık” diye konuştu.

 

Acemi Kasaplar Hastaneleri Doldurdu

 

Kurban kesmek isteyen acemi kasaplar da sabah saatlerinden itibaren kentteki hastaneleri doldurdu. Genellikle ellerini kesen acemi kasaplar, kentte bulunan “Numune”, “Devlet Hastanesi” ve “Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi”ne başvurdu. Öğlen saatlerine kadar 50 kişinin hastanelere bu nedenle başvurduğu bildirildi.

 

Gazete Vatan - 06.11.2011, Pazar