06.11.2011 / Şanlıurfa'da Kızgın Boğa Paniği


Şanlıurfa’
da, kesilmek istenirken sahibinin elinden kaçan boğalar paniğe neden oldu. Kent trafiğini birbirine katan ve önüne çıkanlara korkulu anlar yaşatan bir boğa ise 5 kilometre süren kovalamaca sonucu güçlükle yakalandı.

Şanlıurfa'da Kızgın Boğa Paniği 

Şanlıurfa’da bayramın ilk günü özellikle büyükbaş kurbanlıklar kesim yerine götürülürken sahiplerine zor anlar yaşattı. Kimi hayvanlar kovalamaca sonucu yakalanırken, bazıları ise belediye ekiplerinin tabancalarından çıkan uyuşturucu iğneler ile sakinleştirilebildi. Sabah saatlerinde ilk olarak “Akabe Mahallesi”ndeki “Toki Konutları”nda kurbanlık boğa kesim hazırlığı yapılırken sahibinin elinden kurtulup kaçtı. Kovalamacaya rağmen bir türlü boğayı yakalayamayan sahibi, “Şanlıurfa Belediyesi” tarafından kurulan “Alo Boğam Kaçtı Hattı”ndan yardım istedi. İhbarın ardından araziye giden belediye görevlileri boş arazideki boğayı silahlarından ateşledikleri uyuşturucu iğne ile durdurup, kement ile bağlayarak sahibine teslim etti.

 

Trafiği Birbirine Kattı, 5 Kilometre Kaçtı

 

Birbiri ardına kaçan hayvanların kovalamaca ve sakinleştirici iğneler ile yakalanabildiği Şanlıurfa’da, son olarak “Yenişehir Mahallesi”nde kaçan boğa, “20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı” yanındaki ağaçlık alanda durduruldu. Ancak sahipleri burada da boğayı yakalayamayınca belediyeden yardım istendi. Bunun üzerine olay yerine gelen, 4 kişiden oluşan belediye ekibi kızgın boğayı sakinleştirici iğne ile yakalamayı denedi. İğnelerle de sakinleşmeyen ve daha da kızgınlaşan boğa, bir anda kaldırıma çıkıp “Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu”nda kaçmaya başladı. Araç trafiğinin yoğun olduğu karayolundan kent merkezine doğru ilerleyen boğa, araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Uzun süre peşinden onlarca kişiyi koşturan boğa daha sonra “Mehmet Akif Ersoy Caddesi”ne girdi ve burada kurban kesim alanındaki onlarca kişiye korkulu anlar yaşattı.

 

Cadde üzerinde hedef olmak istemeyen insanlar sağa sola kaçışırken, kızgın boğa ise seyir halindeki araçlar arasından kilometrelerce koştu. Trafiği birbirine katan ve insanlara korku dolu anlar yaşatarak yaklaşık 5 kilometre kaçan boğa, bir sokak arasında kement atılarak yakalandı. Kilometrelerce süren kovalamaca sonunda vatandaşlar, kızgın boğayı yakalamayı başaran belediye görevlilerine alkışlarıyla teşekkür etti. Ayaklarından sıkıca bağlanan boğa daha sonra sahipleri tarafından alınarak kesileceği alana götürüldü.

 

Gazete Vatan - 06.11.2011, Pazar