06.11.2011 / Konya'da da Bilindik Görüntüler


Konya
’da aileleri tarafından kurban kesim yerlerine getirilen yaşları 5 ila 15 arasında değişen çocukların gözü önünde kesim yapıldı. Bazı çocuklar, kesim yerlerini çevreleyen tel örgülerin arkasında tribünde maç izler gibi kurbanlıkların kesilişini izledi.

Konya'da da Bilindik Görüntüler 

Bayramın birinci günü nedeniyle vatandaşlar bayram namazının ardından kurban kesim yerlerine giderek kurbanlıklarını kesti. Vinç veya iş makinesine tek ayaklarından zincirle bağlanıp havaya kaldırılarak kesilen bazı büyükbaş hayvanlar kasaplara zor anlar yaşattı. Gözü kapatılan bir boğa ise yaklaşık yarım saatte kamyonetten indirilerek güçlükle kesildi.

 

Kurbanlık hayvanların kesimleri çocukların gözleri önünde gerçekleşirken, bir kesim yerinde yaşları 5 ila 15 arasında değişen çocukların tel örgülerin ardında, tribünde maç izler gibi kurbanlıkların kesilişini izlemesi dikkat çekti. Çocuklardan bazılarının da kesim sırasında kortuğu gözlendi.

 

“Büsan Organize Sanayi Bölgesi”nde sahiplerinin elinden kaçan bir boğa ise yaklaşık 3 saat süren kovalamacının ardından belediye ekiplerine haber verilmesi üzerine “İstanbul Yolu Sakarya Ulu Yayla Köprüsü”nün altında uyuşturucu iğnelerle etkisiz hale getirildikten sonra köprünün kenarındaki kaldırımlarda kesildi.

 

Kurbanlık Başından Yaraladı

 

Bu arada, kesim sırasında vücutlarının çeşitli yerlerini kesen yaklaşık 70 acemi kasap hastanelere başvurdu. Kesim sırasında büyükbaş hayvanın kafasıyla vurması sonucu başından yaralanan Mustafa Tosun ise ambulansla “Konya Numune Hastanesi”ne kaldırıldı.

 

Gazete Vatan - 06.11.2011, Pazar