06.11.2011 / İstanbul'da Acemi Kasaplar İş Başında!


İstanbul
’da kurban kesimi sırasında yanlışlıkla kendini yaralayan acemi kasaplar, hastaneleri doldurdu.

İstanbul'da Acemi Kasaplar İş Başında! 

“Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi”ne sabahın erken saatlerinde bıçak yaralanması şikayetiyle öğle saatlerine kadar 30’a yakın vatandaş geldi. “Plastik Cerrahi Polikliniği”nde tedavileri tamamlananlar, tekrar evlerinin yolunu tuttu. Yaralanan vatandaşların yakınlarından bazıları hastanedeki doktor yetersizliğinden yakındı.

 

Kurbanını keserken kendisini yaralayan ve “Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi”ne gelen Nurettin Yıldız ise, “35 yıllık kasabım. Arada sırada kendimizi keseriz” dedi.

 

Esenyurt’ta kurban kesimi sonrası, etleri parçalamaya çalışırken elini kesen Kadir Atmaca da yakınları tarafından getirildiği “İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi”nde acı içerisinde kıvrandı. Hastaneye getiren yakınları, bir soru üzerine ciddi bir şey olmadığını ve kurban etlerinin parçalanması sırasında kaza olduğunu söylediler.

 

Bağcılar’da Angus Kaçtı, Vatandaşlar Kovaladı

 

Bağcılar’da sahiplerinin elinden kurtulan kurbanlık angus vatandaşlara zor anlar yaşattı.

 

Yaklaşık bir saat tel örgüyle çevrili boş bir alanda koşan angus, belediye ekipleri tarafından yapılan dört uyuşturucu iğneye rağmen sakinleşmedi. Tel örgüleri aşarak ana caddeye fırlayan hayvan, sürücülerin şaşkın bakışları arasında “İkitelli Köprüsü”nden “Halkalı Toplu Konutlar Mevkii”ne yöneldi. Büyük bir hızla caddelerde koşturan hayvanı yakalamak için belediye veterinerleri ve vatandaşlar seferber oldu. Her seferinde çevredekilerin ellerinden kurtulmayı başaran angus, girdiği sitenin bahçesinde yaşanan kovalamacanın ardından yakalanabildi.

 

Sahipleri tarafından iplerle bağlanarak yere yatırılan hayvan, daha sonra kamyonetle kesimhaneye götürüldü.

 

Gazete Vatan - 06.11.2011, Pazar