06.11.2011 / Erzurum'da Kurban Kesme Arenası


Erzurum’
da “Kurban Bayramı”nın birinci günü kurban kesimi yapılan bazı yerlerde arenayı aratmayan görüntüler sergilendi. Kimi satın aldığı kurbanı elinden kaçırmamak için büyük çaba sarfederken kimisi de kaçırdığı kurbanı yakalamak için koşuşturdu, kurban keserken yaşamını yitiren bile oldu.

Erzurum'da Kurban Kesme Arenası 

Bayram namazının ardından kurban kesimi başlarken kasap ya da sahiplerinin ellerinden kaçırdığı kurbanlar Erzurum sokaklarında kovalamacaya neden oldu. Kurbanları yakalamak isterken boynuz darbesiyle karşılaşan bazı kişiler ölümden döndü. Vatandaşlar yakalayamadığı kurbanları için, “Alo 153”ü arayarak “Boğa Timi”nden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, kurbanları uyuşturucu iğne atan silahlarla vurarak etkisiz hale getirdi. Ancak bazı boğalar birkaç kez vurulmasına rağmen kaçarak önüne çıkana saldırdı. Boğalar iğnenin etkisini göstermesi üzerine kimi caddede kimisi de sıkıştıkları yerde görevliler tarafından kesilerek kurban edildi. Kaçmak isteyen bir başka boğa ise sahiplerini peşinden metrelerce sürükledi.

 

Kurbanı Keserken Öldü

 

Merkez Yakutiye ilçesi Şükrü Paşa Mahallesi’nde kurbanlık danayı keserken kalp krizi geçiren sağlık memuru Hüseyin Er, olay yerinde yaşamını yitirdi. Daha önce anjiyo olduğu belirtilen Hüseyin Er’in cenazesi ambulansla “Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Morgu”na kaldırıldı.

 

Uzmanların tüm uyarılarına rağmen kurbanlar ise yine rastgele yerlerde ve çocukların gözü önünde kesildi. Kurban kesimi sırasında bazı çocuklar elleri ile gözlerini kapattı.

 

Gazete Vatan - 06.11.2011, Pazar