06.10.2017 / Yenimahalleli Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılandı


“Yenimahalle Belediyesi”, “4 Ekim Hayvan Hakları Günü” sebebiyle düzenlediği etkinlikte çocuklara hayvan sevgisini aşıladı.
Masum ve Mazlum
Hayvan besleme konusunda eğitim alan çocuklar ardından barınağı ziyaret ederek keyifli dakikalar yaşadı.

Hayvan haklarına dikkat çekmek için farklı bir etkinlik yapan “Yenimahalle Belediyesi”, ilkokul çocuklarıyla hayvanları bir araya getirdi. “Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi”nde yapılan etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Programda 3’üncü sınıf öğrencileri müzede yer alan “Sevgi” ve veteriner kliniğinde eğitimli köpek “Berni” ile tanıştı, hayvan haklarını öğrendi. Köpek eğitmeni Ela Oskay 9 yaşındaki minik hayvanseverlere köpek eğitmenliği ile ilgili bilgi verdi. Oskay, 60’a yakın komut bilen 5 yaşındaki köpeği “Berni” ile çocuklara mini bir gösteri yaptı. Ayrıca müze eğitmenleri de “Hayvan hakları nelerdir?”, “Hayvanlara nasıl yaklaşılmalı?”, “Dünyada hayvanlar olmasaydı ne olurdu?” gibi sorular hakkında çocukları bilgilendirdi.

Belediye Başkanı Yaşar eğitim sırasında yaptığı konuşmada “Bir gün hayvan almak isterseniz, para ile satın almayın. Barınaklardan hayvan sahiplenin” dedi. Müzedeki eğitimler ilçe genelindeki okulların 4-12 yaş aralığındaki öğrencileri için hafta boyu devam edecek. Öte yandan “Yenimahalle Belediyesi Hayvan Barınağı”nın kapıları ortaokul öğrencileri için de açıldı. Barınağı ziyarete gelen 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri yanlarında getirdikleri mamalarla hayvanları besledi.

Aydınlık Gazetesi - 06.10.2017, Cuma