06.09.2017 / Oldu Olacak Bakan da İthal Edelim!


“TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu” üyesi, “CHP” Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “AKP”nin uyguladığı günü birlik ve niteliksiz tarım politikasının Türkiye’yi saman ithalatına mecbur bıraktığını söyledi.
Gaytancıoğlu, Okan
Üretimi planlamayan, üreticiyi düşünmeyen politikalar yüzünden trajikomik durumların her geçen gün arttığını kaydeden Gaytancıoğlu, yazılı açıklamasında, tarım ülkesi Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinde ilk kez 5 yıl önce, yani “AKP Dönemi”nde saman ithalatı yapmaya başladığını hatırlattı.

“Saman ithalatı adeta hayvancılıkta dışa bağımlılığın simgesi olmuştur” diyen Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

“Şimdilik Bulgaristan’dan ithalatı başlayan ve yakında birçok ülkeden ithal edilecek gibi görülen ithal samanın fiyatı yerli samandan ucuz değildir. Konya’da samanın kilosu 35-40 kuruş iken, Güneydoğu’da 55-60 kuruş olup Bulgaristan’dan ithal edilen saman da aynı fiyattan Türkiye’ye gelmektedir. Bu durum ‘AKP’nin tarım politikasının iflas ettiğini gösteriyor. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Bulgaristan’dan canlı hayvan, koyun, kuzu, saman, ayçiçeği ithal eden Türkiye, bir bakan da ithal edebilir. Ağlanacak halimize güler olduk. İthal samana muhtaç hale getirildik. Bu arada ithal hayvanla, ithal samanla ülkeye birçok hastalığın gireceğini de unutmamak gerekir.”

Aydınlık Gazetesi - 06.09.2017, Çarşamba