06.09.2016 / Bozkıra Can Verecek


“Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı”, “Oniki Fidandan Ulu Bir Ormana Projesi”
nin 2. etap uygulama çalışmaları kapsamında Sivas’ın Gürün ilçesinin “Yuva” ve “Külahlı” köylerinde kumpas şehidi Yarbay Ali Tatar anısına fidan dikecek. Başlangıçta bin 200 olarak planlanan fidan sayısının, yapılan bağışlar sonucu 2 bine ulaşması bekleniyor.

Yarbay Ali Tatar 

Yarbay Ali Tatar, “Amirallere Suikast Davası” nedeniyle 10 gün tutuklu kalıp serbest bırakıldaktan sonra hakkında yeniden yakalama kararı çıkınca başına tek el ateş ederek intihar etmişti. Ali Tatar isminin ölümsüzleştirilmesi için daha önce “Edebiyat Ödülleri” verilirken şimdi de Ali Tatar anısına fidan dikilecek. “Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı”, “Yuva-Külahlı Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” ile birlikte, “Oniki Fidandan Ulu Bir Ormana Projesi”nin 2. etap uygulama çalışmaları kapsamında fidan dikme işlemini 17 Eylül tarihinde Sivas’ın Gürün ilçesinin “Yuva” ve “Külahlı” köylerinde yapacak.

 

Binlerce Ali Yeşerecek

 

Konuyla ilgili “Aydınlık”a konuşan Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar şunları belirtti:

Tatar, Ahmet 

“Artık son hazırlıkları tamamlıyoruz. Binlerce Ali yeşerteceğiz köklerinden. 2 köyde ağaçlandırma işlemlerini başlatacağız, ancak bundan sonraki süreçte bunu devam ettireceğiz. Fidan bağışı kampanyasında hedef bin 200’dü ancak bu rakam aşıldı. 2 binin üzerinde fidan dikilmesini amaçlıyoruz. Bozkırda yeşillik arıyoruz. Gidenin yerine yeni bir ağaç yeşertmek, O’nu yaşatmak anlamına gelir. Gerektiğinde bu vatan için canımızı bile veririz. Bu toprakları daha da güzelleştirmek bizim görevlerimizden. 2 köyümüzde bu ağaçlandırma çalışmalarını 17 Eylül’de başlatacağız. ‘Çankaya’ ve ‘Yenimahalle’ belediyeleri de bize araç tahsis etti. Onlara da teşekkür ediyoruz.

 

Aydınlık Gazetesi - 06.09.2016, Salı