06.09.2013 / Ormanlarımız Alev Alev Yanıyor


Antalya’nın Serik, Alanya ve Konyaaltı ilçelerinde çıkan orman yangınlarında yüzlerce hektar ormanlık alan kül oldu.

Ormanlarımız Alev Alev Yanıyor 

Alanya’da önceki gün sabaha karşı çıkan orman yangınında 6 ev yandı, 30 hektar alan zarar gördü. “Demirtaş Beldesi Aliefendi Köyü”nde, saat 03.00 civarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler, evlerin bahçelerine ve seralara da zarar verirken jandarma önlem amacıyla çevredeki yaklaşık 200 evi boşalttı.

 

Gece olduğu için yangına helikopterle müdahale edilemediğini belirten Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, “Karadan müdahaleye 70 itfaiye ve orman personeli katıldı. İlk belirlemelere göre 6 ev yandı. Bahçelerde büyük hasar var” dedi.

 

Serik’teki yangın önceki gün 12.30 sıralarında başladı. 120 hektar alanda etkili olan orman yangınının ilerlemesi gece boyunca süren çalışmalar sonunda durduruldu. Bölgede yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

 

“Konyaaltı”na bağlı “Hurma Mahallesi”ndeki yangın sabaha karşı çalılık alanda başladı ve kısa sürede “Altınyaka Dağı”na sıçradı. Yangının “Nato petrol boru hattı”nın geçtiği noktaya yakın olması ve bölgede enerji nakil hatlarının bulunması, paniğe neden oldu. Dün sabah saat 08.00 sıralarında kontrol altına alınan yangında 50 hektarlık kızılçam ormanı tamamen yandı. Mersin’in Erdemli ilçesinde makilik bölgede çıkan yangında ise 40 hektar alan kül oldu.

 

Öte yandan Antalya’nın “Finike Belediyesi”nin ilçe çöplerini döktüğü alanda aylardır devam eden ve bir süre önce durdurulan çöplük yangını yeniden başladı. Yangının çöplüğün bulunduğu alanın etrafındaki ormanlık alana sıçramasından endişe ediliyor.

 

Aydınlık Gazetesi - 06.09.2013, Cuma