06.08.2015 / Bostanlı Deresi Can Çekişiyor!


Son günlerde “İzmirdeniz-Kıyı Tasarım Projesi” ile gündeme gelen “Bostanlı Deresi”, İzmir’de yaz sıcaklarının bastırmasıyla birlikte yeniden kötü koku yaymaya başladı. Sıcaklarda biraz olsun serinlemek için sahile çıkan vatandaşlar dereden yayılan kötü kokudan şikayet etti. Vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi”nin temizlik çalışmalarına hız vermesini ve kötü kokunun bir an önce giderilmesini istedi.

Bostanlı Deresi Can Çekişiyor 

“İzmirdeniz-Kıyı Tasarım Projesi” ile gündeme gelen “Bostanlı Deresi” kavurucu sıcakların bastırmasıyla birlikte yeniden kötü koku yaymaya başladı. Yaz sıcaklarında biraz olsun serinlemek için sahile çıkan, yürüyüş yapan, bisiklete binen vatandaşlar da pis kokudan nasibini aldı. Vatandaşlar özellikle dere ile denizin birleştiği noktadan kötü koku yayıldığını belirtti. Vatandaşlar kanalizasyondan çıkan pisliklerin dereye aktığını iddia ederek, “Geceleri kanalizasyon atıkları dereye akıyor ve kötü koku yayıyor. Özellikle dere ile denizin buluştuğu nokta çok kötü durumda. Sıcakların artmasıyla koku çekilmez bir hal aldı. Ayrıca derenin içi çöp dolu. ‘Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik çalışmalarına hız vermesini ve kötü kokunun bir an önce giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan körfez suyundaki renk değişimi de dikkat çekti. Daha önce yeşilin tonlarında olan deniz suyunun rengi son dönemde kahverengiye dönüştü. Vapura binen vatandaşlar denizin rengini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

 

http://www.gazeteyenigun.com.tr sitesinden alınmıştır. - 06.08.2015, Perşembe