06.07.2014 / Az Daha Canından Oluyordu-2


Çin’de bulunan “Chengdu Hayvanat Bahçesi”nde bulunan ve yaşanan korkunç hayatta kalma mücadelesi görenleri şaşkına çevirdi.

Jinhai, Yang 

“Hayvanat Bahçesi”ni ziyarete giden 20 yaşındaki Yang Jinhai, Bengal kaplanlarına ilgi duyuyordu. Kaplanları görmek için kafeslerinin önüne giden genç Çinli kaplanlardan birinin aç olduğunu düşünerek güvenlik bölgesine tırmandı ve sırt çantasındaki kahverengi pirinç pilavını kaplan ile paylaşmak istedi...

 

Güvenlik bölgesinden tırmanarak tellerin üstünden sırt çantasındaki pirinci Bengal kaplanı ile paylaşmak isteyen genç dengesini kaybedince kafesin içine düştü. Hayvanlar genç adamın etrafını sararak sırt çantasından O’nu yakaladı ve kafesin derinliklerine doğru çekmeye başladı. Olay yerinde bulunan diğer ziyaretçilerin görevlilere haber vermesi sonucu ufak yaralar ile kaplanların pençesinden kurtulan Yang Jinhai son anda hayata döndü...

 

Görevlilerin ifadelerine göre Yang Jinhai, Bengal kaplanlarının içerisine düştüğü için şanslı olduğu eğer kafestekiler Sibirya kaplanı olsaydı şu anda büyük ihtimalle hayatta olmayacağı belirtildi.

 

20 yaşındaki Yang Jinhai’nin hastaneden sonra polislerle birlikte ifade vermeye gittiği belirtilirken neden böyle bir harekette bulunduğu bilinmiyor. Komşularının verdiği ifadelere göre 20 yaşındaki gencin ruhsal ve mental problemleri olduğu iddia edildi.

 

Milliyet Gazetesi - 06.07.2014, Pazar