06.03.2017 / Mehmetçiğin ‘Mucizesi’ Yeni Sahiplerini Bekliyor


Mehmetçik Suriye’de yürüttüğü operasyonlar sırasında yaralı olarak bulduğu hayvanları Türkiye’ye getirip tedavi ettiriyor.
Gaziantep Kedi Besleme Evi
Mehmetçik Suriye’de yürüttüğü operasyonlar sırasında yaralı olarak bulduğu hayvanları Türkiye’ye getirip tedavi ettiriyor. “Barış”ın ardından enkazdan çıkarılan “Mucize” de şimdi kendisini sahiplenecek bir aile bekliyor. Suriye’nin “El Bab Bölgesi”nde yürütülen operasyon esnasında meydana gelen patlamada enkaz altında kalan ve vücuduna şarapnel isabet eden köpek, Mehmetçik tarafından kurtarıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Mehmetçiğin “Mucize” ismini verdiği köpek 3 gün sonra askeri araçla Kilis’te “Canlı Hayatı İyileştirme Derneği”ne (CAHİDE) teslim edilerek veteriner kliniğinde tedavi altına alınması sağlandı.

“Yuva Bulacağız”

“Mucize”nin tedavisini yürüten veteriner hekim Gizem Yıldırım, “Mucize”nin durumuyla ilgili “Aydınlık”a şu bilgileri verdi: “Cahide derneğinin bize ulaştırdığı ‘Mucize’ ‘El Bab’da şarapnel parçasıyla yaralanmış olarak kliniğimize getirildi, şarapnel parçaları çıkarıldı. Enfekte olan bölge şu anda tedavi altında, daha sonra bacakta kırıklar var, onları toparlayacağız. Ayağını kullanamıyor, enfeksiyonu kurutup tedavisine devam edeceğiz. Daha sonra güzel bir yuva bulup yaşadığı acı olayların izlerini sileceğiz.” “Mucize”, Mehmetçiğin Suriye’de kurtardığı ilk hayvan değil. Daha önce de 10 civarında yaralı kediyi kurtararak “Canlı Hayatı İyileştirme Derneği”ne teslim eden Mehmetçik geçen hafta “Barış” ismini verdikleri yaralı kediyi Kilis’e getirmişti.

“Canlı Hayatı İyileştirme Derneği” gönüllüsü ve basın sorumlusu Deniz Yemişenlioğlu Yükselir “Mucize”nin hikayesini şöyle anlattı: “Mucize isminin verilmesinin nedeni Mehmetçiğimiz enkaz altında sesler duyuyorlar, çıkarttıklarında bu köpeğimizi buluyorlar. Askerlerimiz bizimle iletişime geçiyor. Biz ‘Mucize’yi sınırdan teslim aldık. Askerlerimiz bulduktan sonra üç gün geçmişti. Orada koruma altına almışlar, uygun şartlar sağlandıktan sonra bize teslim ettiler. Biz ‘Canlı Hayatı İyileştirme Derneği’ olarak Suriye’den daha önce de 10’a yakın kedi aldık. Bunların tedavisini üstlendik, gerçekleştirdik ve yuvalandırdık. 7 gün 24 saat boyunca Gaziantep’te yaralı hayvanlarımız için gelen her ihbara koşmaya çalışıyoruz. Gönüllülerden de bu konuda destek bekliyoruz.”

Aydınlık Gazetesi - 06.03.2017, Pazartesi (Ekrem Demir)