06.03.2016 / Cennet Koyu Şantiye Yaptılar


İzmir’in Menderes İlçesi, “Ahmetbeyli Sahili”ndeki resmi kayıtlarda koruma alanı ve A tipi mesire alanı olarak görünen “Klaros (Denizpınarı) Koyu”, şantiye alanına döndü.

Cennet Koyu Şantiye Yaptılar 

İş makineleriyle çalışılan koyda denize dolgu yapılırken karada da bir tesis temeli atılması dikkat çekti. “Menderes Belediyesi” yetkilileri, kendilerine başvuru yapıldığını belirtti. Mesire yerinden sorumlu “İzmir Orman Bölge Müdürlüğü” yetkilileri ise kara kısmında onaylanan proje çerçevesinde çalışmalar yapıldığını kaydetti.

 

80 hektarlık “Klaros Koyu”nda, birçok yapı için temel atıldı. Dolgu yapılarak iskele oluşturuldu. Çalışmaları yapan firma koya girilmesine izin vermezken, “Menderes Belediyesi” yetkilileri, 3 bin kişi ve 100 çadır kapasiteli günübirlik mesire alanı olarak hizmet verilen “Klaros Koyu”nda çalışmalarla ilgili kendilerine müracaat yapıldığını ruhsatlandırmanın sürdüğünü söyledi. Yaz aylarında her gün “Kuşadası”ndan hareket eden onlarca günübirlik gezinti teknesinin mola verdiği “Klaros Koyu”nun mahvedildiğini belirten tekne kaptanı Süleyman Ahsen, “Cennet gibi bir koy daha para hırsı için yok edilmiş. İnşaat çalışmaları burada bir otel yapıldığını gösteriyor” dedi. Mesire yerinden sorumlu “İzmir Orman Bölge Müdürlüğü” yetkilileri ise kara kısmında onaylanan proje çerçevesinde çalışmalar yapıldığı belirtip, “İzinsiz tuvalet dahi yapılamaz. Denizin doldurulması ve iskele yapılması ile ilgili konuda sorumluluk ‘Denizcilik’ ile ilgili makamlar ile belediyeye aittir” dedi.

 

Aydınlık Gazetesi - 06.03.2016, Pazar