05.10.2016 - Hayvan Hakkı İhlali Ceza Kanununa Girsin


“Hayvan Hakları Federasyonu” (HAYTAP), “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu”
nun yetersizliğine dikkat çekti. Söz konusu kanun “Kabahatler Kanunu”ndan çıkıp “Ceza Kanunu”na girinceye kadar mücadele edeceklerini belirtti.

 

“Hayvan Hakları İzleme Merkezi”nin geçen ay yayımladığı rapora göre Türkiye’de 5 ayda hayvanlara yönelik 8 milyon 315 bin 234 yaşam hakkı ihlali, 1444 işkence vakası, 155 terk etme vakası ve 1 cinsel şiddet vakası yaşandı.

 

“HAYTAP”, “4 Ekim Hayvan Hakları Günü”nde, etkili bir yasal önlem alınmadığı için ihlal edilen hayvan haklarını gündeme getirdi. Böyle bir ortamda hayvan haklarından söz edilemeyeceğini kaydetti.

 

“HAYTAP” yaptığı açıklamada “5199 sayılı yasa cezası 4 taksitle ödenebilen “Kabahatler Kanunu’ndan çıkıp ‘Ceza Kanunu’na girinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Hayvanlara yapılan işkencelere el birliğiyle son vermeye çalışan bizler bunca eziyeti göstermelik bir güne sığdırmaya çalışan tüm kişi ve kurumlara ‘hayır’ diyerek kalbinde vicdan taşıyan herkesi 365 gün boyunca en azından var olan yasalara uymaya ve merhamete davet ediyoruz” denildi.

 

Aydınlık Gazetesi - 05.10.2016, Çarşamba