05.02.2014 / 'Kendine Güvenen' Yavru Fil


Avustralya’nın Melbourne kentindeki hayvanat bahçesinde yaklaşık 2 ay önce doğan fil yavrusuna, ana vatanı Tayland dilinde “kendine güvenen” anlamına gelen “Man Jai” adı verildi.

Man Jai 

“Melbourne Hayvanat Bahçesi”ne üye binlerce kişi internet üzerinden yapılan oylamada, “Sai” (Banyan Ağacı), “Look Nam” (Suyu Seven) ve “Man Jai” (Kendine Güvenen) isimlerini öne çıkardı. Üyelerin en çok tercih ettiği bu üç isim arasında yapılan kura çekimini “Man Jai” kazandı.

 

“Melbourne Hayvanat Bahçesi”nde fil bakıcılığı yapan görevliler, “Man Jai” isminin yavru filin karakteristik özelliklerine ve davranışları ile uyuştuğunu belirterek, “İsim file çok yakıştı” yorumunda bulundular.

 

8 Aralık 2013’te doğan “Man Jai”, “Melbourne Hayvanat Bahçesi”nin 21 yaşındaki en meşhur üyesi “Dokkoon”un ikinci yavrusu. “Dokkoon”, 16 Ocak 2010 yılında “Mali” adı verilen ilk yavrusunu doğurmuştu.

 

“Melbourne Hayvanat Bahçesi”nde dişi fillere ayrılan bölümde annesi “Dokkoon” ve hayvanat bahçesinin ilk yavru fili unvanına sahip 4 yaşındaki ablası “Mali” ile yaşayan “Man Jai”, ziyaretçilerin ilgi odağı.

 

“Man Jai”, annesi ve ablasının yanından bir an bile ayrılmazken, 40 yaşındaki babası “Bongsu” ve üvey ağabeyi 3 yaşındaki “Ongard” ile erkek fillere ayrılan bölümde havuz keyfi yapıyor.

 

Gazete Vatan - 05.02.2014, Çarşamba