04.11.2015 / Kazdağı’na Vurulacak Hançere Hayır Dediler


“Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği”, “Kısacık Altın Madeni Projesi”
ne dur demek üzere, dün Kısacık köyünde “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı”nca düzenlenen “ÇED-Halkı Bilgilendirme Toplantısı”na katıldı.

Kazdağı'na Vurulacak Hançere Hayır Dediler 

“Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği”, Kazdağı’nın doğasını, havasını, suyunu olumsuz etkileyecek, tarım ve hayvancılık faaliyetlerine zarar verecek “Kısacık Altın Madeni Projesi”ne dur demek üzere, dün Kısacık köyünde “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı”nca düzenlenen “ÇED-Halkı Bilgilendirme Toplantısı”na katıldı.

 

Vatandaşlar İçeri Giremedi

 

Kısacık, Güzelköy, Akçin, Baharlar, Dağahmetçesi, Koşuburnu ve civardaki diğer köylerde yaşayan vatandaşlar madene olan tepkilerini ifade etmek üzere toplantı alanına geldi. Ancak “Kısacık Altın Madeni” ruhsat sahibi “Pumice Madencilik A.Ş.” temsilcileri sadece Kısacık köyü halkını içeriye aldı ve kapıları kapattı. Köylülerin iddiasına göre firma Kısacık köyü sakinlerine rüşvet verdi. Kamu görevlileri ve civar köylerden gelen vatandaşlar içeriye giremedi. “Biz girmeden bu toplantı yapılamaz” diyen vatandaşlar direnince, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı”ndan gelen yetkililer tutanak tuttu ve toplantı yapılmadı. Direnişe “Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği”, “Çanakkale Çevre Platformu”, “Güney Marmara Çevre Derneği Edremit Şubesi”, diğer doğa koruma örgütleri ve Küçükkuyu halkı da katıldı.

 

Aydınlık Gazetesi - 04.11.2015, Çarşamba