04.10.2017 / Gazi Üniversitesi ve TOKİ Hakkında Suç Duyurusu


“Atatürk Orman Çiftliği” (AOÇ)
arazisini “ABD”ye misyon binası olarak veren “Gazi Üniversitesi Rektörlüğü” ve “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı” hakkında “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesiyle “Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı”na suç duyurusunda bulunuldu.
Gazi Üniversitesi ve TOKİ Hakkında Suç Duyurusu
Başvuruyu “Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Lüleburgaz Şubesi” Başkanı Hakan Dedeoğlu ile İbrahim Şimşek yaptı. Dedeoğlu, Türk milletine emanet edilen bu toprakların hiç kimseye satılmış olmasını onaylamadıklarını, hele de yabancı ülkeye satılmasına kesinlikle karşı çıktıklarını söyledi.

“Devredilmesi Yasadışı”

Dedeoğlu, “AOÇ” arazisinin 1983 yılında “Gazi Üniversitesi”ne “eğitim amaçlı yapı yapmak üzere” verildiğini hatırlattı. “TOKİ”ye devrinin 1983 yılında çıkarılan kanuna aykırı olduğunu vurguladı. İbrahim Şimşek, “Atatürk’ün kurduğu ve ölümünden sonra kullanımını ülkesine, insanına armağan ettiği ve ne amaçla kullanılacağını belirttiği yerin, O’nun uygun gördüğü konular dışında kullandırılmasını, özellikle de herhangi bir yabancı ülkeye verilmesini doğru bulmuyorum ve kabul etmiyorum” diye konuştu.

Aydınlık Gazetesi - 04.10.2017, Çarşamba