04.09.2016 / Gıda Terörü Cezaları Yetersiz


“Tüketici Dernekleri Federasyonu” (TÜDEF)
Genel Başkanı Hasan Atak, gıda terörünün önlenmesi için hükümetin etkin önlemler alması gerektiğini belirtti.

Gıda Terörü Cezaları Yetersiz 

Atak yaptığı açıklamada, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı”nın 2016 yılının ilk sekiz ayında ortaya çıkan denetim rakamlarından bugünkü mevzuatla tüketicinin sağlık ve güvenliğinin korunmasının mümkün olmadığının artık iyice anlaşıldığını vurguladı.

 

Uygulanan cezaların yetersizliğini eleştiren Atak, “Bakanlığın 2016 yılı Ağustos ayına kadar yaptığı gıda kontrol ve denetimlerinde 8  bin 620 firmanın taklit ve tağşiş yaparak vatandaşın adeta canına kast eden; sucuk, salam, sosis yerine tüketiciye at, eşek, baş eti, hatta tükürük bezi yedirenler; natürel sızma zeytinyağı kisvesinde zeytin küspesinden elde edilen sabunluk prina yağı yediren insafsızlardan sadece 69’u savcılığa verilebiliyorsa ve gerisi cüzi para cezalarıyla kurtulabiliyorsa; bu durumda vatandaşın sağlığının korunmasını beklemek ancak hayaldir” dedi.

 

“Gıdayla Oynamak Yaşamla Oynamaktır”

 

Bugünkü mevzuat gereği yoğun olarak uygulanan 16 bin 500 liralık cezalarla tüketici sağlığının korunamayacağını vurgulayan Atak, “Nitekim ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yayınladığı 2016 yılı kontrollerinde, geçen yılda tağşiş ve taklit yaparak vatandaşı mağdur eden bazı firmaların bulunması bunun en belirgin kanıtıdır. Oysa gıda ile oynamak yaşamla oynamak demektir. İnsan yaşamını hiçe sayarak ölümlere sebebiyet verebilecek insafsız halk düşmanlarının tıpkı adam öldürmeye teşebbüs edenler gibi en ağır hapis cezaları ile cezalandırılmaları gerekir” ifadelerini kullandı.

 

Aydınlık Gazetesi - 04.09.2016, Pazar