03.04.2017 / Doğa İçin Hayır


“İstanbul Kent Savunması Platformu” dün düzenlediği yürüyüşle 16 Nisan’daki halk oylamasında kent ve doğa için “Hayır” diyeceğini duyurdu. Platform yurttaşlara “Bahar ‘Hayır’la Gelsin” çağrısı yaptı.
Doğa İçin Hayır
“Beşiktaş Vapur İskelesi”nde buluşan platform üyeleri, “Galata Köprüsü” üzerinden “Eminönü Meydanı”na yürüdü. Ellerinde “Hayır” yazılı balonlar ve pankartlarla yürüyen grup üyeleri, başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliğinin kent, doğa ve yaşamlarında kötü sonuçlar doğuracağını anlattılar. Çevredekiler tarafından ilgiyle izlenen yürüyüşte “Yaşam İçin Hayır”, “Gelecek İçin Hayır”, “Doğa İçin Hayır”, “Ormanlar İçin Hayır”, “Sokaklar İçin Hayır”, “Çocuklar İçin Hayır”, “Kuzey Ormanları İçin Hayır” sloganları atıldı. Üyeler tarafından dağıtılan bildiride, dayatılan başkanlık sistemine ilişkin şunlar aktarıldı:

“Yapılacak anayasa değişikliği haklarımızı arama adresi olan hukuk sistemi yerine tek kişinin egemenliği ve keyfi kararlarını koruyor. Sesimizi duyuran milletvekillerinin yetkisini ve gücünü elinden alıyor. Temel hakkımız olan demokrasi itirazı kavramı işlevsizleştiriliyor. Yasama, yürütme ve yargı tek kişinin kontrolüne girdiğinde demokrasi biter. Demokrasi biterse yaşamı savunma, haklarımızı arama olanağımız biter.”

Aydınlık Gazetesi - 03.04.2017, Pazartesi