03.04.2016 / Feyzioğlu’ndan Bakan’a ÇED Yanıtı


“Türkiye Barolar Birliği”
Başkanı Metin Feyzioğlu, “ÇED Raporları”yla ilgili dava açan vatandaşların “yatırım düşmanlığı” yaptığını söyleyen Bakan Fatma Güldemet Sarı’nın açıklamasına tepki gösterdi.

Feyzioğlu'ndan Bakan'a ÇED Yanıtı 

“Türkiye Barolar Birliği” Başkanı Metin Feyzioğlu, “ÇED Raporları”yla ilgili dava açan vatandaşların “yatırım düşmanlığı” yaptığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın açıklamasına tepki göstererek, “Sizin gelecek nesillerinizin yaşam hakkını, size rağmen savunuyoruz” dedi.

 

“TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu”nun Ankara’da gerçekleştirilen olağan toplantısı öncesinde, Feyzioğlu, Türkiye’deki çevresel kıyım ve tahribatın giderek arttığına dikkat çekerek, “Anayasa”ya göre çevreyi korumanın ve kirlenmesini önlemenin devletin ve vatandaşların ödevi olduğunu hatırlattı. Feyzioğlu, bu ödevi yerine getirmeye çalışan çevrecilere müdahalenin kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Toplumun Geleceği Karartılamaz

 

Bakan Fatma Güldemet Sarı’nın, “Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporları” hakkında dava açılmasının, bir çevre mücadelesinden çok “yatırım düşmanlığı” olduğunu söylediği açıklamayla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu şunları söyledi: “Gelecek nesiller adına hiçbir maddi kaygı gütmeden çırpınan bu insanların ‘düşman’ olarak ilan edilmesi büyük bir haksızlıktır. Yatırım diye adlandırılan her işte çevreye zarar mutlaka hesap edilmelidir. Bir takım şirketlerin kısa vadeli karları uğruna koskoca bir toplumun geleceği karartılamaz. Buradan çevreyi katletmeye hevesli olanlara ve çevreyi korumak için çabalayanlara baskı uygulayanlara sesleniyoruz. ‘Türkiye Barolar Birliği’, barolar ve avukatlar, sizin gelecek nesillerinizin de yaşam hakkı için mücadele ediyor. Size rağmen.”

 

Aydınlık Gazetesi - 03.04.2016, Pazar