02.12.2017 / Bu Ağaçlar İşkence Görüyor


“Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü”
nün bahçe duvarında sıkışan ağaçları görenler “Ormanı, ağacı bilimsel olarak koruması gerekenler bunu yaparsa vatandaş ne yapar” dedirtiyor.

Bu Ağaçlar İşkencede
“Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü”nün İnönü Caddesi kısmında bahçe duvarı yapılırken 2 çam ağacına denk gelmiş. Ağaçların büyümesini hesaba katamayan görevliler, ağacın o günkü hali kadar bir aralık bırakarak duvarı yapmaya devam etmişler. Zaman geçtikçe büyüyen ağaçlar duvarın içinde daralarak duvardan sonra genişlemiş.

Fethiye’de şehir merkezinde, günde binlerce kişinin gelip geçtiği caddede bulunan “Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü”nün bahçe duvarı arasında kalan çam ağaçları büyüyebilmek için betonlu taş duvarın arasında şekilden şekile girmiş. Çam ağaçlarının o durumunu gören bazı çevreye duyarlı vatandaşlar o dev çam ağaçlarının duvarın içinde işkence gördüğünü belirterek tepkilerini dile getiriyor.

Mengenede sıkışmış gibi duran ağaçlar görenlerin tepkisine yol açıyor. Tepki gösterilen konuların başında ise uygulamayı yapan kurumun orman ve ağaçları koruması gereken “Orman Müdürlüğü” olması. Vatandaşlar “Bu duvarı planlayan ve bu şekilde yapılmasına izin verenlerin ormanları nasıl koruduğunu da iyi incelemek gerekir” diye konuşuyorlar.

“Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü” bahçe duvarı arasında kalan dev çam ağaçlarının duvar arasında sıkışmasını gören vatandaşlar “Bu ağaçlar işkence görüyor” diye tepki gösteriyor. Etrafındaki taşlı beton duvarın biraz kırılarak ağaçların rahat büyümesinin sağlanabileceği belirtilirken, bazı vatandaşlar da sarp kayalıklarda bile çıkıp büyüyebilen çam ağaçlarının ortama göre büyüyebildiğini, duvarın içinde kalan çamlarının da işkencede değil, normal olduğunu belirtiyor.

Batı Akdeniz Gazetesi - 02.12.2017, Cumartesi