02.09.2017 / İlk Acemi Ben miyim?


Her “Kurban Bayramı”nda olduğu gibi bu bayramda da manzara değişmedi. Bayramın birinci günü pek çok kentte acemi kasaplar kurbanlık yerine kendilerini kesti. Hastanelere akın eden acemi kasapların bazıları gazetecilere tepki göstererek “Acemi değilim, haber yapma” derken, kimi de “İlk ben miyim?” diye sordu.
Acemi Kasap
Kayseri’de belediyelerce belirlenen kesim yerlerine gelenler, kurbanlarını kesmeye başladı. Bu sırada, büyükbaş hayvanların tekme ve boynuz darbeleriyle ya da kesim sırasında bıçağın kayması sonucu birçok kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla ya da özel araçlarıyla hastanelerin acil servislerine getirildi. Burada tedavileri yapılan yaralılar, taburcu edildikten sonra tekrar kurban kesim yerlerine giderek, kesilen kurbanlarını teslim aldılar. Kendini yaralayan “acemi kasaplar”dan bazıları basın mensuplarına, “Biz acemi kasap değiliz. Ancak bir yanlışlık oldu ve kendimizi yaraladık. Acemi kasap diye yazmayın” dediler.

Adana il merkezinde de kendini yaralayan 100’e yakın kişi hastanelere başvurdu. Çoğu elinden yaralı vatandaşlar, özel ve devlet hastanelerine akın etti. Bazı acemi kasaplar ise ellerindeki yaraları gizlemeye çalıştı. Bir vatandaş ise 3 kişi koyunu kesemediklerini, kendilerini yaraladıklarını anlattı. Hastaneye çenesini kesen bir şahsın yanında gelen vatandaş ise “Arkadaşım kurbanı kesemedi çenesini kesti” diye olayı gülümseyerek anlattı.

Adıyaman’da 85, Kırıkkale’de 118, Yozgat’ta 51, Eskişehir’de 121, Kütahya’da 114, Bilecik’te de 71 acemi kasap hastanelerin acil servislerine müracaat etti. Tokat’ta da yaklaşık 43 kişinin hastaneye gittiği öğrenildi. Hastaneye ilk gelen bir vatandaş gazetecilere “İlk gazi biz miyiz yoksa?” diye sordu.

Aydınlık Gazetesi - 02.09.2017, Cumartesi