01.12.2017 / 123 Tüp Kobra Zehiri Surdibinde Gömülü Bulundu


Suriye’den Türkiye’ye getirilen ve Fatih’te toprağa gömülerek saklanan 123 tüp kobra yılanı zehiri ele geçirildi.
Kobra Zehiri Bulundu
Birçok alanda kullanılabilen zehirin piyasa değerinin 3 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Yurda yasadışı yollarla sokulan kobra yılanı zehiri Trabzon, Tokat ve Ankara’nın ardından İstanbul’da ortaya çıktı. “Aydınlık”ın edindiği bilgilere göre, Suriye uyruklu M.A. isimli şahıs zehiri Türkiye’ye getirdi ve İstanbul’da alıcı aramaya başladı. “İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri” M.A.’nın zehiri Fatih ilçesi “Silivrikapı Mahallesi”nde tarihi surların dibine gömdüğünü tespit etti. Ekipler zehirin gömüldüğü yeri gizlice izledi. İki gün boyunca zehir sahibinin gelmesini bekleyen ekipler kimsenin gelmemesi üzerine alanda kazı yaptı.

Kazıda muhafaza edilerek gömülmüş 123 laboratuvar tüpü ele geçirildi. Tüpleri emniyete götüren ve üzerinde inceleme yapan polisler maddenin kobra yılanı zehiri olduğunu belirledi. Zehirin piyasa fiyatının 3 milyon dolar olduğu öğrenildi. Zehiri getiren M.A. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kimyasal Silah, Kanser Tedavisi ve Doping İlaçlarında Kullanılıyor

Kimyasal silahların ayrıştırılması, kanser tedavisi, doping ve kozmetik sanayisinde kullanıldığı, dünyanın en pahalı ikinci zehiri olduğu belirtilen kobra zehirinin küçük bir damlasının, 8 saniyede bir fili öldürebilecek etkide olduğu öğrenildi. Kobra zehirinin yakın zamanlarda Trabzon, Tokat, Ankara ve Niğde’de düzenlenen operasyonlarda da ele geçirildiği öğrenildi.

Aydınlık Gazetesi - 01.12.2017, Cuma