01.12.2014 / 'Ağacı Kesmek, Tabiatı Tahrip Etmek Doğru Değil'


“CHP”
lideri Kılıçdaroğlu, 24 kez elektriklerin kesildiği Adana bölge toplantısında Yalova’da “CHP”li belediyenin kestiği ağaçlar için, “Yeşil ve ağaç konusunda en duyarlı partilerden birisiyiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Kemal 

………………………………

 

Kılıçdaroğlu Yolava’da “CHP”li belediye tarafından kesilen ağaçlarla ilgili konuşurken, Başbakan Davutoğlu’nun eleştirilerine de yanıt verdi:

 

“Nerede bir yeşillik, ağaç ve çiçek varsa korunmasından yanayım. Hiçbir siyasi partide olmayan bir genel başkan yardımcılığımız var. Adı ‘Doğa Hakları’. İnsanın hakkı varsa doğanın da hakkı vardır. Diyor ki, ‘Efendim diyor, ‘Gezi Parkı’nda ağaçlar kesildi kıyameti kopardınız.’ Evet kıyameti kopardık. Ben değil, ben de bir parçasıydım ama asıl kıyameti koparanlar İstanbul’da oturanlardı, gençlerdi. Kendi kentlerine sahip çıkıyorlardı. Sen Yalova dolayısıyla üzüntünü dile getirdiğin için teşekkür ediyorum. Demek ki, ‘Gezi Parkı’na hak vermeyi yeni yeni öğrendin; bu da bir aşama. Yeşillik ve güzelliğin olduğu her yerde insan mutlu olacaktır. Ağacı kesmek, tabiatı tahrip etmek doğru değildir. Bu konuda en çok duyarlı olan partilerden birisiyiz. Bu duyarlılığımızı da sonuna kadar koruyacağız.”

 

………………………………

 

Gazete Vatan - 01.12.2014, Pazartesi