01.11.2011 / Oltayla Köpek Balığı Yakaladı!


Muğla’nın Datça İlçesi’nde bir amatör balıkçı, oltayla iki yavru köpek balığı yakaladı.

Oltayla Köpek Balığı Yakaladı 

Biri yaklaşık 6, diğeri de yarım kilogram olan iki yavru köpek balığını güçlükle teknesine çeken Hasan Bağcı, “Yıllardır oltayla amatör olarak avlanırım, ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım” dedi.

 

Datça İlçesi’nde yaşayan amatör balıkçı 49 yaşındaki Hasan Bağcı, pazar sabah saatlerinde denize açıldı. İlçeye 4 kilometre uzaklıktaki “Kargı Koyu” açıklarına daha önce bıraktığı oltasını kontrol eden Bağcı, iki oltada da balık olduğunu fark edip çekmeye başladı. İlk oltayı güçlükle çeken Bağcı, yaklaşık 6 kilogram ağırlığındaki yavru köpek balığını görünce şaşkına döndü. Hemen ardından ikinci oltayı da çeken Bağcı, bu kez de yarım kilogram ağırlığındaki yavru köpek balığını teknesine çıkartmayı başardı.

 

Amatör olarak balıkçılıkla uğraştığını belirten Bağcı, köpek balıklarını bir süre ilçedeki çay bahçesinde sergiledi. İlk kez böyle bir şey yaşadığını dile getiren Bağcı, “Her ikisinin de köpek balığı olması, doğrusu beni bir hayli şaşırttı. Datça denizlerinde yıllardır amatör olarak oltayla balık avcılığı yaparım. Bugüne kadar değil aynı anda iki, bir köpek balığına bile rastlamadım. Herhalde yollarını şaşırdılar. Büyük olan yavru köpek balığı yaklaşık altı kilogram ağırlığında ve tekneye çekerken beni bir hayli uğraştırdı. Bir ara misinanın elimi keseceğini düşünerek bırakmayı düşündüm. Ama sonunda tekneye çekmeyi başardım. Diğer minik köpek balığı yavrusunu çekmek ise çok daha kolay oldu” diye konuştu.

 

Bağcı, yakaladığı iki köpek balığı yavrusunu çay bahçesinde sergilerken, meraklı vatandaşlar hatıra fotoğrafı çekme yarışına girdi.

 

Gazete Vatan - 01.11.2011, Salı