01.10.2016 / Kırsal Kalkınmaya Yumurta Dopingi


“Adana Büyükşehir Belediyesi”, “BiYumurta”
nın satışına “Halk Ekmek Büfeleri”nde başladı.

BiYumurta 

“Adana Büyükşehir Belediyesi” başkanı Hüseyin Sözlü’nün tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu kırsal kalkınma projelerinden “Salma (Doğal) Tavuk Projesi”nde Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Aladağ ilçelerindeki köylülere 40 bin yumurta tavuğu dağıtıldı.

 

Her Köylüye 495 Tavuk

 

İlk etapta 80 köylüyü kapsayan projede “Adana Büyükşehir Belediyesi” kümes, yem, otomatik suluk, yemlik, folluk ve veterinerlik desteği de sağladı. “Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı”nın başlattığı projeyi sürdüren “Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı” görevlileri, 4 ilçede proje dahilindeki köylülere “Atak S” cinsi, 495’er adet yumurta tavuğu dağıtımını gerçekleştirdi. Giderlerin yüzde 50’sini hibe olarak karşılayan “Büyükşehir Belediyesi”, kalan miktarı da 40 ay taksite böldü.

 

Kırsal ilçelerdeki köylü ailelerin yumurta tavukçuluğu yapıp ekonomik kazanç sağlamalarına öncülük eden “Adana Büyükşehir Belediyesi”, elde edilen yumurtaların sağlıklı bir şekilde Adanalıların tüketimine sunulması için de çalışma yürüttü. “Adana Büyükşehir Belediyesi”ne bağlı “Beldetaş A.Ş.”, ambalajlama ünitesi oluşturup, yumurtaların “BiYumurta” markasıyla satışı için “Turgut Özal Bulvarı Polis Evi Kavşağı”ndaki “Halk Ekmek Büfesi” yanında satış noktası oluşturdu.

 

“DoğruSu” isimli gazeteden alıntıdır. - 01.10.2016, Cumartesi