01.08.2013 / Akciğerlerimiz Alev Alev


“Balıkesir”
in “Kepsut İlçesi”ne bağlı “Sarıfaklar Köyü” yakınlarında önceki gün çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü, çevre köylere sıçradı. Dün öğle saatlerinde güçlükle kontrol altına alınabilen yangında yüzlerce hektarlık çam ormanı kül oldu. Yangının bilançosu alan taraması yapıldıktan sonra ortaya çıkacak.

Orman Yangını 

Önceki gün 15.00 sıralarında başlayan ve “Kepsut”un “Sarıfakılar Köyü” ile birlikte “Sarıçayır”, “Tilkicik”, “Dombaydere”, “Çaldere” köylerinde çam ormanlarını kül eden yangın, akşam saatlerinde “Bigadiç İlçesi”ne bağlı “Kalburcu” ve “Yeniköy”e sıçradı. Tüm gece devam eden yangına çevre il ve ilçelerden orman ekipleri ile itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın nedeniyle birçok köy önlem amacıyla tahliye edildi.

 

Dün havanın aydınlanmasıyla birlikte karadaki çalışmalara havadan helikopter ve uçaklar da destek vermeye başladı, yangın öğle saatlerinde kontrol altına alınabildi. “Balıkesir Orman Bölge” müdürü Hüseyin Yalçın, yaklaşık 30-40 kilometrelik çok sarp ve engebeli bir alanda etkili olan yangında, yanan alan konusunda şu an için bir rakam veremeyeceklerini belirtti.

 

2002 yılı Ağustos ayında, 105 haneli “Sarıfakılar Köyü”nde çıkan ve 3 bin hektarlık alanda etkili olan yangında 14 ev tamamen yanmış, Bedriye-Süleyman Barut çifti ölmüştü. Yaklaşık 300 küçükbaş, 50 büyükbaş hayvan yanarak telef olmuştu. 2002’deki yangında kurtarılan alanların bu kez yandığı belirtildi.

 

Aydınlık Gazetesi - 01.08.2013, Cumartesi